Prehistorie en kunst | Art and history

Galerie

Deze galerie toont kunstwerken die een link leggen naar de geschiedenis. Hier vind je onder andere veel hunebedkunst. Geïnteresseerd in aankoop? Dat kan. Neem gerust contact met me op. Mail of bel: info@dolm.nl, (0031) 06-24987624.

Castlerigg

Dit is niet de grootste, maar zeker wel één van de fraaist gelegen steencirkels van het Verenigd Koninkrijk. Het landschap bij Castlerigg in het Lake District is namelijk spectaculair. Op dit schilderij liggen de bergen vaag in de verte in een dreigende donkere kleur. Acrylverf op doek, 30 x 70 cm. Prijs op aanvraag.

Galerie: D51 Noord-Sleen

Hunebed D51 is zwaar gehavend. Veel grote stenen ontbreken, Vermoedelijk verdwenen in een ander bouwwerk. Hunebed D50 dat net iets verder ligt is groter, completer en imposanter. Waarom ik dan toch van D51 een grote aquarel van maak? Misschien wel vanwege dat hele kleine steentje dat bovenop de voorste deksteen ligt. Heel stoer doet het mee aan dit millennia oude monument. Aquarelverf en fineliner op ambachtelijk A3-papier (29, x 42 cm). Prijs op aanvraag.

Galerie: D06 Tynaarlo

Tussen Tynaarlo en Zeegse staat een relatief klein hunebed van nog geen zes meter lang. Om twee redenen is het heel bijzonder. De eerste is dat alle grote stenen er nog zijn. Dat komt niet vaak voor bij de Drentse hunebedden. De meesten missen stenen. Dat komt doordat men vroeger, niet gehinderd door enig historisch besef, bouwmateriaal graag herbruikte. De tweede reden dat D6 bijzonder is, is dat de gebruikte stenen allemaal van roze graniet zijn. Ook dat komt zelden voor. Het lijkt erop dat de bouwers van D6 deze stenen vanwege hun soort speciaal uit hebben gezocht. Twee redenen dus om de bijzondere eigenschappen van dit hunebed te vangen in verf. Acrylverf en posca markers op canvas, 60 x 80 cm. Prijs op aanvraag.