Dolm.nl

Oeroude geschiedenis voor iedereen

Info

Deel dit bericht:

Steentijd en kunst

Het gebeurde bij een hunebed in Valthe. De zon stond laag en wierp een rode gloed over de stenen. Overal herfstkleuren. Het was een prachtig gezicht. Ik realiseerde mij dat de bouwwerken waar ik bij stond ouder zijn dan de piramides in Egypte. Dat zich hier taferelen hadden afgespeeld waar niemand zich meer een voorstelling van kan maken. Verloren contacten met het dodenrijk. Verdwenen rituelen. In het avondlicht ging mijn fantasie met mij op de loop. Ik probeerde me voor te stellen hoe de pracht, de mystiek en het verleden van een locatie als deze verbeeld kan worden. Niet veel later schilderde ik mijn eerste hunebed.

Harry Wibier

Mijn naam is Harry Wibier. Zo lang als ik me herinner teken ik, schilder ik en ben ik met beeld bezig. Eerst stripfiguurtjes met grote neuzen, later steeds realistischer tekeningen en schilderwerken. Af en toe versimpel ik of accentueer ik iets. Dit om de boodschap of de impact van een afbeelding te versterken. Het gaat te ver om mezelf een autodidact te noemen; tal van kundige leraren hebben mij veel geleerd op school en tijdens cursussen. De belangrijkste is Sylvie Overheul. Sinds 2004 begeleidt zij mij en andere cursisten als kunstdocent in onze artistieke ontwikkeling. Daarnaast lees en kijk ik veel in musea, boeken en galerieën. Van oorsprong ben ik maatschappijhistoricus met een specialisatie in media. Ook ben ik afgestudeerd in bedrijfskundige informatica. De afgelopen jaren ben ik beroepsmatig actief geweest als journalist, redacteur, informatiemanager en (senior) ICT- en organisatieadviseur. Tegenwoordig ben ik creatief ondernemer.

Contact

Harry Wibier in Sprovedyssen, Denemarken

Harry Wibier, Rotterdam

www.dolm.nl / www.wibier.art

info@dolm.nl

(0031)0624987624

Dolm.nl

Deze site is begin 2015 ontstaan uit mijn interesse voor geschiedenis, kunst en media. Sinds mijn bezoek aan Valthe heeft vooral de steentijd mijn passie. Vandaar de naam. ‘Dolm’ is een afgeleide van het woord ‘dolmen’. (Een dolmen is een Frans of Brits hunebed. Meervoud is dolmens.)  Dolm was destijds een van de weinige korte beschikbare domeinnamen. Ik vond en vind hem lekker klinken. Langzaam maar zeker is dolm.nl uitgegroeid tot een digitaal logboek met foto’s van mijn schilderijen, indrukken van historische plekken en verslagen van een greep uit de boeken die ik heb gelezen. De steentijd is nog steeds de rode draad. Niet alleen op deze site en in mijn kunst, maar ook in mijn berichten op social media.

Wibier.art

Naast Dolm.nl bestaat sinds januari 2019 Wibier.art; een engelstalige webshop. Daar kan je mijn kunstwerken eenvoudig bestellen. Voorraad en prijzen staan er overzichtelijk weergegeven, niet alleen voor nederlandstalige belangstellenden, maar ook voor anderstaligen. Op die manier zijn mijn schilderijen en tekeningen voor een breder publiek toegankelijk.

Volg mij op social media:

© 2020 Dolm.nl

Thema door Anders Norén