Dolm

Inktober 2022: 31 Inkttekeningen in 31 dagen

Inktober 2022 is de derde Inktober-uitdaging waar ik aan mee doe. Elders op deze site staan mijn bijdragen voor Inktober 2021 en Inktober 2020. De regels zijn simpel: De organisatie van Inktober (zie www.inktober.com) geeft steekwoorden. Voor iedere dag één. Dat zijn de onderwerpen waar je een inkttekening over maakt. Je mag je eraan houden of niet. Zolang je maar lol hebt aan het tekenen.

Inktober 2022: Het begin

Doorgaans speel ik vals; eind september begin ik alvast. De woorden zijn dan al bekend en dat geeft mij de gelegenheid een marge op te bouwen. Zo werk ik altijd een dag of drie vooruit. Zo weet ik zeker dat ik iedere dag op de juiste datum de juiste tekening kan posten op Instagram. Vandaar dat op 1 oktober ‘s ochtends keurig op tijd mijn tekening voor het woord van die gepost kan worden: Waterspuwer. En zo gaat het dan de dagen ernaar door, met iedere dag in de ochtend een tekening geïnspireerd op het woord van die dag.

Inktober 2022: Het midden

Onvermijdelijk sla ik wel eens een dag over. En het komt ook wel eens voor dat ik op een dag twee of drie tekeningen maak. Over het geheel geldt dat het mij ook dit jaar weer makkelijk lukt om een tekening per dag te maken.

Bijna bij het einde

In 2022 lukt het zo aan het einde niet meer om iedere keer dicht bij mijn eigen neolithische thema te blijven; het gaat mij bijvoorbeeld te ver om een menhir met een paardenstaart te tekenen. Aan de andere kant heb ik er dan weer geen moeite mee om een hunebed als kluis af te beelden. Of misschien nog wel erger; om iemand de inhoud van zijn neus aan een menhir af te laten smeren.

De afronding van Inktober 2022

Als het einde van deze editie van Inktober nadert, realiseer ik me dat de trefwoorden mij weer flink uit mijn comfort zone hebben getrokken. Bovendien heb ik mijn fantasie weer aan het werk moeten zetten en dat is me goed bevallen. En met de tekening van de vierde dag ben ik zo blij dat ik hem als print beschikbaar stel via RedBubble. Ook jij kan een T-shirt met deze afbeelding bestellen. Volgend jaar doe ik weer mee!

Next Post

Previous Post

© 2024 Dolm

Theme by Anders Norén